NYHETSBREV April 2020

Klicka på PDF-knappen 

NYHETSBREV Juni 2020

Klicka på PDF-knappen 

MEDLEMSINFORMATION

HÄR KOMMER VI FORTLÖPANDE LÄGGA UPP AKTUELL INFORMATION SOM

ÄR AV INTRESSE FÖR MEDLEMMARNA.

Publicerat 6/6

Vid medlemsmötet 5 maj valdes ny styrelse som består av följande personer:

Karin Limnell, ordförande

Harriet Strandvik, föredragande verksamhetsledare (VL)

Matz Olsson

Åsa Kronhed-Sogn

Veronica Olofsson

Johanna Dahlgren NY

Tessa Nordlund NY

Ann Sundberg, suppleant

Nina Jansson, suppleant NY

Konstituerande styrelsemöte hålls den 10 juni.

Publicerat 29/4

Medlemsmöte 5 maj kl 19. De tio första kan delta på plats på Landsbygdscentrum. Alla välkomna att delta via länk                            (Klicka på "Ny länk" i menyraden bredvid medlemsinfo) viktigt att anmäla deltagande och sitt gärna om par ihop med någon? 

 

Efterlysning: Har du en bra mataktivitet med koppling till mathantverk? Vi har några medlemmar som är på gång till sommaren och kommer att erbjuda regelbundet tillfällen som är lätt bokningsbara, ex. Vandring med havtornssmaker på Utgårds 5 måndagar i juli/augusti. Kontakta verksamhetsledaren som lägger vi ihop idéerna och kommunicerar ut dem tillsammans.

ÅLANDS HANDELSMÄSSA 13-14 mars (Publicerat 18/2)

Vi mathantverkare kommer att ha en monter på mässan. 

Alla som har möjlighet att hjälpa till och som ev. har något att sälja får gärna ta kontakt med Tove. tove@mathantverkare.ax

Om någon vill ha en egen monter så går det att boka en till subventionerat pris. 100€ 

Bokning senast 28/2 till Hotell & restaurangskolan.

                       

FOODJAM med Husmor Lisa (Publicerat 15/1)

Tisdagen 11/2 kl 16-20.30 på Hotell och Restaurangskolan, Strandgatan 1

 

Ett foodjam är ett kreativt tillfälle där man tillsammans skapar nya produkter och smak-kombinationer samt nätverkar. 

Inspiratör och föredragande är Husmor Lisa som är kock och krögare som skapar mat efter vad säsongen ger.

Foodjammet börjar med ett kort föredrag där Husmor Lisa berättar sin historia om sin restaurang i Stockholms skärgård och hur hon jobbar idag, samt om trender och utveckling i branschen.

Temat under kvällen/dagen är Tradition - Innovation

Hur kan vi göra för att få traditionella och bortglömda åländska recept aktuella genom att presentera dom som Tapas. Kanske någon vill hitta på något helt nytt.

Målet är att använda sig av ”axgan”-råvaror; rotsaker, frukt, fisk, skogens skafferi m.m.

På plats kommer det att finnas ett urval av säsongens vegetariska råvaror men du får gärna ta med produkter som du tycker kan passa att använda . 

Kostnaden för att deltaga är 10 € för medlemmar och 20 € för övriga.

Anmälan till verksamhetsledare Tove Fagerström

tove@mathantverkare.ax , tel 040-8098500

Sista anmälningsdag 7/2 (Begränsat antal platser)

 

Besök från Sörmlands Matkluster (Publicerat 26/11)

3-5 februari 2020 kommer Åland att få besök av medlemmar i Sörmlands Matkluster (www.matkluster.se). De kommer åka runt och bland annat bekanta sig med mathantverkare och andra producenter. Vi är välkomna att träffa dem också på en middag på Smakbyn den 4 februari. Är du intresserad av att komma och diskutera med andra mathantverkare över en middag? Maila gärna verksamhetsledare Tove Fagerström på tove@mathantverkare.ax. I vår PAF-ansökan har vi sökt bidrag för ett återbesök, ett extra skäl för att skapa goda kontakter på hemmaplan.

 

Terra Madre Nordic 2020  (Publicerat 26/11)

Terra Madre Nordic, mötesplats för det nordisk Slow food-nätverket kommer ordnas i Stockholm i augusti 2020 (exakt datum ej bestämt, men det blir någon av de sista helgerna). Från Åland är det vi Mathantverkare som sitter med i evenemangets arrangörsgrupp.

Evenemanget omfattar marknadsplats och annat program, som workshops, diskussioner och tastings. Deltagarna kommer från hela Norden. Vill du delta i Terra Madre Nordic, ta kontakt med verksamhetsledare Tove Fagerström på tove@mathantverkare.ax. Tag chansen att bli inspirerad!

 

Tall Ships Race 2021  (Publicerat 26/11)

2021 kommer Tall Ships Race till Mariehamn. Omkring 100 fartyg väntas till Västra hamnen och med dem tusentals besättningsmän och åskådare. Arrangörerna vill uppmuntra mathantverkare att tänka till kring produkter. Vad vill du erbjuda besökarna? Vad kan vi servera som är gott, åländskt och med en genuin historia? Och som dessutom går snabbt att servera större mängder av folk. Nu har du chansen att fundera på produkt och dessutom testköra konceptet under kommande evenemang som Åland Grönskar och Skördefesten, för att ha verkligen vara väl förberedd när sjömännen anländer.

 

Mathantverkarna på Facebook :30/10

Vi har startat en Facebooksida som ska fungera som informationskanal utåt till alla som är intresserade av vad som händer inom mathantverksområdet på Åland. Facebooksidan finns på facebook.com/MathantverkAland.

Gilla och dela gärna. 

©2019 mathantverkareåland Wix.com